Wednesday, December 11, 2013

bila yang keras jd lembut

assalammualaikum... >-<

11.12.13 tarikh yang cantik sangat-sangat arini ppppeeerrgghhh tengok arini ramai yang melansung kan majlis perkhwinan seronok tengok
selamat pengatin baru yang sudah berkhwin harini taniah semua!!

Dan sesiapa yang menyambut hari jadi hari ni pun selamat menyambut hari jadi
selamat menyambut hari tua uuuoolllss!!

eh eh tak lupa juga pada sultan negeri ain sultan selanggor selamat menyambut hari jadi harini dan memberikan rakyat Selangor yang berkerja kerajaan dan separuh kerajaan cuti.
sssyyyoookkk habaq sama hang hehehe cuti harini hilang sikit sakit-sakit badan ni setelah penat berkerja..
tp yang tak best ye lepas ni ain keje malam aduuiii habis gua dong mahu sakit kepala dok menahan diri dari jatuh kecumdang dengan aura tidor malam yang lagi-lagi musim hujan ni huhuhu :(

ok lah apa-apa hal nak ckp dulu lah kat diri sendiri kata semangat sikit
GO! Go! Go! ain u can do it!!! hehehe :p

ok lah berbalik cerita tajuk bila keras jadi lembut ni pasal semalam punya cerita waktu ain berkerja lah aduuuiiii malu gua di buat ye bila fikir balik ni kes bila suka bergantung sangat pada orang akhir ye jadi lah pada diri sendiri.. ambik kaww kaw ain hahahaa
cerita ni pasal patner ain merangkap sifu pengajar ain waktu jalan mesin baru untuk 2weeks ni, dia boleh mc atau kata nama lain medical leave ek bukan mc yang selalu ckp-cakap kat majlis tu atau kata msj yang suka kita buat mc tu miss call huhuhu yang tu no-no ye..

ok bila dating kerja pagi tu excited dia ingat boleh jalan mesin lain sekali dapat arahan dr team speaker

T.S : ain jalan vipo arif mc (bila team speaker ain bg arahan time tu tgh wat kemas2x bersihkan sampah)
ain: ok abg(sambil dalam hati dh maki hamun pasal otak dok fikir negetif dan sakit hati baru kemas tempat mesin lain dgn pksa rela buat lah kerja)

setelah 1 jam jalan mesin

ain:aduiii mesin ni boleh main-main plak dok wat aku ke hulur ke hilir (dok ckp sorang sambil maki-maki mesin tu)

setelah 5 jam jalan mesin dan banyak bead-bead tayar rosak dan hati ain pun dah panas semua ada rasa nak terajang dan mengeluarkan perkataan $£$%£$% yang tak sepatut ye dan time nak rehat

ain: abang ain bemci lah jalan mesin ni dia tak suka ain,ain tak nak jalan sini dah (sambil cakap dan menahan air mata dari mengalir tp padahal mata dah merah time tu)
T.S; ala buat pelahan-lahan belajar dari krsilapan
ain: ain tak nak nanti banyak silap ain kena surat warning (sambil mata dah mula mengalir kan air jenih)
T:S : eh eh ain mata tu kenapa merah (sambil Tanya mata dok tengok kat ain)
ain : abang ni jangan lah Tanya ( sambil dah mula menagis )
T:S : ain jangan lah nagis nanti orang tengok fikir apa pulak (t.s ain dah tak senang tengok air mata ain dah mengalir sambil hidung ain dah mula pedih mengatakan merah dah lah tu)
ain:abang ni ain mana ada nagis ain geram tengok mesin ni dia xsuka ain ( mulut kata tak tp tangan dok lap-lap air mata yg tengah mengalir kt pipi ni huhuhu teruk btol ain yang tak kalah tu kaki ain tu pun sama dok hentak-hentak tanda tak puas hati kata kan )
T.S: aduuii ain dah lah tu,ain umur berapa?(sambil Tanya dan pujuk ain tangan t.s ain dh usap-usap kepala ain mcm pujuk bdk kecik katakan)
ain: abang ni umur ain 22 lah(marah sambil nagis pun blh ain ni hehehe)
T.S : hah tahu pun klu mcm tu jgn lah nagis ain kan dah besar dah dah cukup tu jgn nagis dah ( sempat lagi nak peril ain sambil tangan still lagi dok pujuk)
ain : yelah ain tak nagis tapi ain geram abang (cakap ain sambil tangan dah buka btol ain nak minum mcm bdk kecik yang cri botol susu dia untuk diam huhu)

cukup lah sampai sini je dialog tu ain tulis klu tak nanti tak cukup panjang pulak ain tulis kan hehehe
sebenarya nak cakap yang ain ni selalu ye budak-budak tempat kerja ain tengok ain ni seorang yang kasar,ganas,aktif dan kuat bising semua
tapi semalam di sebabkan ain dah buat salah + takot + mengalabah semua ada mana tak ye air mata ain yang mahal ni pun mengalir huhuhu :(
jangan fikir orang yang ala-ala laki ni tak boleh nak nagis tau sebenar ye sekasar mana pun seorang wanita tu ada juga hati lembut dia tau tapi pengajaran yang kaw kaw ain dapat jangan mudah mengalah dan percaya pada diri sendiri bila melakukan perkerjaan tu itu pengajaran ain dapat 
k la samapai sini jelah ain dh mengarut-garut dan terima kasih sudi baca walaupun tak berapa best entry ain tulis ni ok la ta da du duuu hehehe
Post a Comment