Friday, November 29, 2013

that my job!!

 
assalammualaikum..
 
permulaan cuti bagi perkerja kerajaan dan bagi perkerja swasta lagi-lagi yang berkerja dalam sekstor pengjualan hari cuti korang lah tp hari yang mendatanngkan ooonngg!!
ramai customer lagi dah hujung bulan ni hah mesti penat lah..
dulu ain pun kerja jadi promoter, hari yang paling benci adalh hari jumaat,sabtu,dan ahad
eergghhh time ni mcm-mcm ragam perangai manusia blh tgk tak kisah dari yang muda bawak ke tua dr blom kawin sampai dah anak pun ain blh tgk.
time tu btol2x mnguji tahap kesabaran ain lah nak tahu ain jadi king atau king kong masa tu hehehe..
tapi bila difikir dan dikenang I miss that job coz I get more friend.. aaii ceh ceh speking sikit lah tak tahu btol ke tak ainnni dah tak tahu sgt nak berbahasa inggeris ni coz dulu waktu cikgu mengajar ain. ain pun buat pembelajaran sendiri ke alam romantic ain hahaha dan sekarang ambik kau ain dah gek gok sikit kan hehehe.
ain start kerja waktu umur ain 16tahun time tu cuti sekolah wat partime nak tnggu hbis cuti sekolah kan jadi try lah kerja.. kerja ain buat biasa bdk2x kerja apa lagi kitorang blh buat selain dari kerja kt supermarket jadi partine promoter kan dari situ lah ain minat sgt nak kerja tu pasal lah habis sahaja form 5 ain terus kerja kat jusco sampai dapat result ain still lagi kerja tak sambung stdy bknn sbb result tak ok result ain ok just ain tak nak sambung stdy disebabkan my fmly time tu tgh susah jadi ambik keputusan untuk kerja sahaja..
 
ni adalah kenagan kenagan ain kerja mjd promoter tu sblm bertukar kpd kerja skrg
peace yyooo hehehe bajet comel sikit
time xda customer smua buat kerja sendiri lah
 ragam ain time berkerja
 
dan sekarang dah tuukar kerja lain dah tak main dah dengan baju-baju ni main dengan benda lain plak bila fikir kan kelakar pun ada jauh pergi ye ain tersasar tapi ain bersyukur di sebabkan ain bertukar kerja ni banyak benefit ain dapat dan peluang untuk ain belajar alhamdulilah makin bertambah dan yang paling seronok jap kali public holiday cuti seminggu dua kali cuti kalu dulu bkn nak kata seminggu sekali cuti pun susah ni kan public holiday :(
tangan dah bertukar jadi iron girl not iron men hehehe
ta daaaa ni lah nama tempat kerja ain
 
ok mesti dah blh agak kan tempat kerja ain ni buat apa kan.. ok lah tak yah g tahu pun mesti dah tahu punya so apa-apa hal I'm so happy dgn kerja baru ni..
ok sampai sini sahaja ain blh tulis coz ibu ain dah bising suruh wat kerja rumah lain kli ain sambung cerita lagi ok..
Post a Comment